top of page

FIZETÉSI MEGOLDÁSOK

A fizetési és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásértékesítési megoldások támogatása a bevételbiztosítás alapja, a közlekedési vállalatok döntő többségénél ez a tevékenység nélkülözhetetlen. Legtöbb esetben a különböző jegy- és bérlettípusok értékesítéséről és annak támogatásáról beszélünk. A New Line Kft. felkészült ugyanakkor az olyan, egyre terjedő virtuális fizetési megoldások kiszolgálására is, mint amilyen a kártyás és mobiltelefonos fizetési megoldások.

Az itt szereplő rendszerek legtöbb esetben harmadik feles szolgáltatásokként jelennek meg a szolgáltatóknál. Azonban, a belső működéssel való integráció kritikus, főleg amiatt, mivel a pénzügyi elszámolásokat konzisztensen kell végrehajtani. Éppen ezért a Magyarországon használt főbb fizetési megoldásokkal már integráltuk rendszereinket.

Állomási és megállóhelyi fizetési rendszerek

Jegypénztár
Jegypénztári megoldások a New Line Kft-től

A pénztári értékesítési rendszer egy önállóan is telepíthető modul, amely igazán a PTSS termékcsaláddal való integrációban tud jól működni. Elsődleges feladata a különböző papíralapú jegyek, bérletek értékesítésével és adminisztrációjával kapcsolatos teendők ellátása, készpénzes és bankkártyás fizetés biztosításával. 

A jegypénztári rendszer alkalmas a kártyaalapú menetjegyek, bérletek értékesítésére, a felhasználás ellenőrzésére, a kártyák és a jogosultságok ellenőrzésére, a kártyák többféle módon történő feltöltésére, ezek könyvelésére.

A rendszer komplett egységet képez, amiben a szükséges számítógépes, szerveres egységek mellett a készpénzkezelés, a nyomtatási funkció is elérhető. Ennek létezik olyan mobil verziója is, ami a kitelepült értékesítést támogatja.

Készpénzes és kártyás jegyautomata
Készpénzes jegyautomata

A készpénzes jegyautomata olyan robosztus kivitelű kültéren és beltéren is használható értékesítési egység, amely képes a legkülönbözőbb díjtermékeket értékesíteni és az ehhez tartozó készpénzforgalmat kezelni.

 

Az automatával természetesen kártyás fizetés is megvalósítható, így egy pénztári, manuális rendszerrel szinte teljesen egyenértékű funkciókat tud megvalósítani. 

Működésében alapértelmezett a többnyelvűség támogatása, a bizonylatadás, a biztonsági (riasztó) funkció, a készpénzkivét- és feltöltés védettségének garantálása vagy a szabotázsvédelem.

Fali jegyautomata a New Line Kft-től
Kártyás fali automata

A fali, kártyás fizetéssel működő jegyautomata tipikusan kisebb utasforgalmú helyeken, vagy kiegészítő automataként használt.Képes kezelni a legkülönbözőbb jegy- és bérletfajtákat.

A készüléket 12,1 colos, színes, grafikus aktív érintőképernyővel szállítjuk, Az automata a kijelzőn keresztül képes három nyelven (magyar, angol és német) tájékoztatást nyújtani.

A tarifák és jegytípusok központilag meghatározhatók, és az eszköz alkalmas a jegyparaméterek távoli menedzselésére. 

Fedélzeti fizetési rendszerek

Fedélzeti jegyautomata a New Line Kft-től
Kártyás fedélzeti automata

A járműfedélzeti kártyás jegyautomata fő funkciója a sofőr tehermentesítése a jegyvásárlás alól. Az utasok egyszerűen, a bankkártyájukkal képesek megvásárolni a papíralapú díjterméket, amely lehet időalapú vagy utazásra szóló. 

Ezt a készüléket is színes, grafikus aktív érintőképernyővel láttuk el, és  kijelzőn keresztül képes mindhárom nyelven (magyar, angol és német) tájékoztatást nyújtani. Beépítettünk egy plusz az utasok kényelmét szolgáló funkciót is, a kiadott menetjegy ugyanis az automatából történő vásárláskor automatikusan érvényesítésre kerül. 

A tarifák és jegytípusok központilag meghatározhatók, és ez az eszköz is alkalmas a fali automatához hasonlóan a jegyparaméterek távoli menedzselésére.

Fedélzeti jegyértékesítési megoldások
Fedélzeti jegyértékesítés

A fedélzeti jegyértékesítés során a sofőrtől válthatjuk meg a helyi vagy helyközi jegyeket. A jegyértékesítési tevékenység a központi rendszerekkel teljes mértékben integrált, ugyanakkor jól kezeli a kapcsolat megszakadását.

A szolgáltatás működése során az OBU, a fedélzeti nyomtató és pénztár egy jól szervezett egységbe szerveződik.

 

A fedélzeti jegyértékesítés részét képezi a sofőrökkel való elszámolás, amin belül nem pusztán a készpénzre vonatkozik, de a nyomtatóban levő papírra is kiterjed.

Jegyérvénesítő automaták a New line Kft-től
Fedélzeti jegyérvényesítés

Az utazás során használt jegyek érvényesítését és újrafelhasználásának megakadályozását a fedélzeti validátor vagy jegyérvényesítő végzi. A jegyérvényesítés vagy nyomtatással és/vagy roncsolással látja el feladatát.

A fedélzeti validátorok, amennyiben e-jegy vagy kártyás jegy- és bérletértékesítéshez kapcsolódnak, emelt szintű funkcionalitással is képesek működni.

 

A validátorok a korszerű jegyérvényesítő funkció ellátása során teljes mértékben integráltak a központi rendszerrel, és nemcsak csipkártyák olvasását és írását képesek megoldani, de szükség esetén bármilyen kiegészítő validációs mechanizmussal (pl. vonalkódos, QR-kódos) is elláthatók.

Online fizetési rendszerek

Közlekedési Mobiljegy Tatabányán
Közlekedési Mobiljegy

A Közlekedési Mobiljegy szolgáltatásban a gépjárművek fedélzeti számítógépe (OBU), a központi szoftverünk és mindezekkel valósidejű kapcsolatban álló Nemzeti Mobilfizetési Zrt. központi rendszere érintett. A szolgáltatás a hazai közösségi közlekedésbe frissen került be.

 

A Mobiljegy nevű alkalmazás letöltése és a regisztráció után az utasok a busz oldalán lévő QR kóddal érvényesíthetik jegyüket, és a sofőrnek kell megmutatni a vásárlást igazoló, mozgó ábrát.

 

A járművezető az OBU-n keresztül kapja meg az aktuálisan érvényes validáló kódot.

E-jegy megoldások a New Line Kft-től
E-jegy

Az elektronikus vagy e-jegy többféle megoldással alakítható ki: mind kártyás, mind pedig mobiltelefon-alapú rendszerek bevezetésére is képesek vagyunk.

 

Az e-jegy fejlesztése során képesek vagyunk a Nemzeti Egységet Jegy Platform (NEJP) rendszeréhez való illesztésre, így ez a szolgáltatás NEK-alapú kártyára épül. Amennyiben nem kritérium a NEJP-platformhoz való csatlakozás, bármilyen kártyaplatformon képesek vagyunk megvalósítani.

 

Az e-jegyhez kapcsolódó további háttérrendszerek (elszámolás, kártyamenedzsment, interfészek, tanúsítványkezelés stb.) szolgáltatói integrációját is el tudjuk végezni.

bottom of page