top of page

UTASTÁJÉKOZTATÁS

Az utastájékoztatási tevékenység ma már nem pusztán egy kötelezően ellátandó tevékenység, hanem minden közlekedési vállalat hatékony működésének elengedhetetlen alapfeltétele. Az utastájékoztató rendszerek összetettsége és integráltsága többnyire jól megmutatja egy közlekedési vállalat érettségét és korszerűségét. 

Az itt bemutatott eszközöket és rendszereket a központi és fedélzeti működéstámogató rendszereink segítségével lehet menedzselni, mivel az ezeket használó törzsadatok egy központi adatbázisból kerülnek kiküldésre. A járműkövető funkciónak köszönhetően nagyfokú integrálással vagyunk képesek biztosítani a dinamikus utastájékoztatási funkciókat. 

Fedélzeti utastájékoztatás

Homlok-, hátsó- és oldalkijelzők
Utastájékoztatás a New Line Kft.-től

A járművek külső megjelenéséhez tartozó tájékoztató digitális táblák több színben, méretben és felbontással is választhatók és elhelyezhetők.

 

Ezek vezérlése történhet központilag, illetve szükség szerint lokálisan is, az OBU-ról. Speciális járatok, garázsmenet igény szerint különböző effektekkel jeleníthetők meg.  

A kijelzőket akár gyártófüggetlen módon is képesek vagyunk vezérelni.

Beltéri kijelzők és monitorok
Utastájékoztatás a New Line Kft.-től

A járműfedélzetén elhelyezett rázkódástűrő kijelzőkkel döntően a járathoz tartozó, aktuális megállók kijelzése és a járatszám feltüntetése történik, míg a fedélzeti LCD-monitorok segítségével áttekintő járatinformációk, szolgálati üzenetek illetve reklámok helyezhetők el.

A beltéri kijelzők elhelyezése történhet előre szerelten (gyárilag) vagy utólagos, a szolgáltató elképzelései szerint. Teljeskörű szolgáltatást vállalunk a kiépítés, szerelés tekintetében is.

A kijelzők vezérlése lokális, autonóm valamint távolról is megoldható.

Megállóhelyi és állomási utastájékoztatás

Kültéri LED-kijelzők
Megállóhelyi utastájékoztatás

A megállóhelyi utastájékoztatás legfontosabb és látványos eleme a megállóhelyen elhelyezett LED-kijelző.

A kijelzők változatos méretben, színben, felbontásban  készülnek, döntően a megállóhelyi adottságokhoz illeszkedően. Ennek függvényében, szükség esetén napelemes, vezérelt és állandó tápellátás is biztosítható a működésük.

 

A kijelzők kivitele is számos verzióban valósítható meg: egyenes, döntött, egyoldalas, kétoldalas, és az univerzális kijelzővezérlő segítségével képesek vagyunk a legtöbb kijelzőtípust illeszteni a központi rendszereinkhez.

Állomási utastájékoztatás a New Line Kft-től
Állomási kijelzők, terminálok

Az állomásokon az utastájékoztatás legtöbb formája megtalálható: kültéri és beltéri  LED-kijelzők, LCD-monitorok, hangos utastájékoztatás, utasterminálok vagy éppen a hagyományos papíralapú menetrendek.

Az állomási utastájékoztatási eszközökre kikerülő információk is egyediek: a központi és kocsiállási járatinformációkon túl igény van a pontos idő, a hőmérséklet, az induló kocsiállás megjelenítésére is.

 

Az interaktív utasterminálok kapcsolatban állnak a központi utazástervezővel és a dinamikus járatadatokkal, így mindig az aktuális adatokat jelenítik meg.

 

Online utastájékoztatás

Webes utastájékoztatás és útvonaltervező
Webes útvonaltervezés a New Line Kft-től

A közlekedési  szolgáltató weboldalá​ról ma már nemcsak az online menetrendnek kell elérhetőnek lennie, hanem az utasoknak biztosítani kell a menetrendtervezés lehetőségét is.

Az útvonaltervező webes alkalmazás egy XMAP alapú rendszer, amely saját útvonaltervező motorral rendelkezik. A helyi útvonaltervezés mellett képes regionális és országos útvonali tervezés ellátására is.

 

A webes felület reszponzív, így különféle kijelzőméretekhez is pompásan illeszkedik, akár a mobilos felületekhez is.

Mobil utastájékoztatás és útvonaltervező
Mobiltelefonos utastájékoztatás

A mobiltelefonos utastájékoztatásban ma számos megoldás alkalmazott, és a saját rendszerünk mellett egyaránt alkalmazhatók szolgáltatói, városi és harmadik feles alkalmazások.

Az alkalmazott mobiltechnológia is többféle lehet: a reszponzív webes technológia mellett, progresszív webes alkalmazás (PWA), hibrid alkamazás és natív mobilalkalmazás is használható.

 

A különböző technológiai lehetőségek és korlátok mellett ezen alkalmazásokat az ügyfelek igényei szerint lehet kialakítani: közös bennük, hogy egységes adatbázisra épülve konzisztens szolgáltatásmenedzsmentet tesznek lehetővé. 

bottom of page